Alkmaar, 03 juni 2014. De provincie Noord-Holland keurt het raadsbesluit over de nieuwbouw van een poppodium aan de Pettemerstraat goed. De investeringen zijn wel in strijd met de fusieafspraken, maar de financiële positie van de nieuwe gemeente Alkmaar is volgens de provincie niet in het gevaar. De voorbereidingen voor de bouw kunnen beginnen, nu er ook geen oppositiepartijen in de gemeenteraad zijn die een referendum over het raadsbesluit in gang zullen zetten.

Stichting Adapt had half april aan de provincie gevraagd om te wachten met het besluit tot na de presentatie van de businessscan over de Ringersfabriek op 30 april. Maar tijdens die presentatie hield de eigenaar van de Ringersfabriek zich op de vlakte over huurvoorwaarden en opleverdatum van een poppodium. Naar verluidt omdat men geen olie op het vuur wilde gooien in de relatie met de gemeente, vanwege het besluit over nieuwbouw aan de Pettemerstraat. Daardoor constateerde de provincie nu dat op 30 april geen alternatief voor de gemeentelijke investeringen is gepresenteerd. Aangezien het raadsbesluit ook niet in strijd is met de financiële positie van de gemeente, keurt Gedeputeerde Staten het raadsbesluit goed.

Met het besluit van de provincie komt een einde aan een periode met verwarring over de toepassing van de wetgeving rond fusies van gemeenten. Eerst leek het erop dat de gemeenteraden van Schermer en Graft-De Rijp zich ook over het poppodium op Overstad moesten uitspreken. De provincie concludeerde  twee weken later dat dit niet per se hoefde. Vervolgens hadden juristen voor Adapt nog twee weken nodig om de wetsuitleg te toetsen. Uiteindelijk leidde hun oordeel tot de brief die Adapt half april aan de provincie richtte, met het verzoek om de presentatie van 30 april bij de afwegingen te betrekken.

Op de eigen Facebookpagina heeft Adapt het college van Alkmaar gefeliciteerd met het feit dat het nu met de voorbereidingen kan beginnen. Tot de provinciale goedkeuring mocht de gemeente nog geen enkele uitgave doen voor het poppodium.

Pin It
Bekeken: 1273x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/