Alkmaar, 29 mei 2014. AZ Onder 19 moest het in de strijd om de KNVB-beker afleggen tegen Feyenoord Onder 19. AZ kwam in eigen huis tweemaal op voorsprong, maar ongeveer 2.000 toeschouwers zagen hoe de Rotterdammers uiteindelijk met 3 - 4 de beker veroverden.

Trainer Koen Stam had vooraf moeten schuiven met spelers door blessures van Thomas Ouwejan en Stijn Spierings. Feyenboord was sterker in de spannende openingsfase, maar het was het Achille Vaarnold die al in de derde minuut 1-0 maakte, dankzij goed spel van Dabney dos Santos en Nick Doodeman. In de elfde minuut kwam Feyenoord weer langszij. Twintig minuten lang was er een luwte en daarna werd het publiek getrakteerd op de 1-2 van Feyenoorder Rick Karsdorp zette Feyenoord, en nog geen minuut later de 2-2 van Vaarnold met een van richting veranderd schot. Raïes Roshanali zorgde ervoor dat AZ <19 met 3-2 de kleedkamers in kon.

Na de rust ging Feyenoord vol voor de gelijkmaker. In het strafschopgebied kreeg invaller Alexander Sigurdarson geel en een strafschop tegen vanwege hands, iets waar de Alkmaarders het niet mee eens waren. Keeper Nick Olij kon het het schot van Karsdorp echter stoppen. Enkele minuten later werd hij dan toch gepasseerd met een hard schot van Marlon Slabbekoorn. Het laatste half uur bleven de Rotterdammers meer controle houden. AZ <19 had met 3-3 nog een grote kans maar kon die niet benutten, Nieuwkoop van Feyenoord kon wel nog scoren voor de uiteindelijke 3-4.

Trainer Stam was teleurgesteld, maar erkende het goede spel van de tegenstander. Zijn eigen ploeg liet volgens hem niet zijn beste kant zien, waardoor de controle op het middenveld te beperkt was.

Bekeken: 1287x