Alkmaar, 26 mei 2014. Zondag 8 juni aanstaande vindt het achtste Noord-Hollands Bierfestival plaats. Bierliefhebbers worden er verrast met nieuwe bieren, nieuwe brouwers en een nieuwe, adembenemende locatie: de Grote Kerk, midden in het centrum van de stad. De snelle ontwikkelingen die de Nederlandse biercultuur de laatste jaren heeft doorgemaakt worden op die manier voor een breed publiek tastbaar gemaakt.

Het Noord-Hollands Bierfestival wordt voor de achtste keer georganiseerd door de bierconsumentenvereniging PINT, dit jaar dus voor de eerste keer in de Grote Kerk. Het festival biedt brouwers uit de provincie de gelegenheid hun bieren aan het publiek voor te stellen. Op het festival zijn die brouwers zelf aanwezig, geïnteresseerden kunnen hen ontmoeten en vragen stellen over het bier en het brouwproces.

Totaal 25 brouwers, talloze bieren, bijpassende hapjes en een gemoedelijke sfeer: het zijn de ingrediënten van het 8e Noord-Hollands Bierfestival. Bijzonder zijn de vele nieuwe brouwers die op het festival aanwezig zijn. Nordman Beers presenteerde in mei hun eerste bier, maar staan in juni al op het festival. Ook rijzende sterren als Oedipus, Het Uiltje, Pampus en Two Chefs zijn van de partij. Oude bekenden trekken de aandacht: de Texelse brouwerij introduceert hun nieuwe bier voor de eerste keer op de vaste wal. Ook de ervaren bierliefhebber zal op het festival dus genoeg nieuwe smaken kunnen ontdekken.

Het festival wordt gehouden op 8 juni, 1e Pinksterdag. Van 13:00 tot 19:00 uur kan er bier geproefd worden. Bij de ingang koopt men een proefglas en muntjes ter waarde van € 2. Er is een starterspakket van € 20 (glas, informatieboekje, 8 muntjes en entree), los kost de entree € 7,50. PINT-leden krijgen een muntje gratis.

Pin It
Bekeken: 1408x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/