Alkmaar, 21 mei 2014. Woensdagavond en de daaropvolgende nacht was de Halvemaansbrug over de Hoornse Vaart afgesloten voor alle verkeer. Dat was nodig om een in opdracht van de provincie een belastingsstest uit te kunnen voeren.  De Halvemaansbrug is samen met heel veel vergelijkbare bruggen in Noord Holland in de jaren 30 gebouwd en de provincie wil graag weten in wat voor staat die bruggen verkeren. Die kennis is belangrijk om te kunnen bepalen wat voor en hoeveel onderhoud de komende jaren uitgevoerd moet worden. De gehanteerde methode is nieuw en komt uit de koker van de TU Delft. Een voudig gesteld komt het er op het belasten van de brug tot sensoren aangeven dat het beton op het punt van scheuren staat.

Aan de onderkant van de brug zijn daarom talloze 'microfoons' aangebracht die in het frequentiegebied tussen 20 en 100KHz luisteren naar de geluiden die de brug maakt. Via laserstralen wordt in de gaten gehouden wat de vervorming van de brug is. Deze methode is goedkoop in vergelijking met alternatieve methodes en biedt zeer veel informatie. De resultaten van de test worden pas na uitebreide analyse van de meetgegevens bekend gemaakt.

 

Pin It
Bekeken: 1962x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/