Alkmaar, 22 mei 2014. Een partijlid van de PvdA Alkmaar heeft, nog voor de officiële bekendmaking de verkiezingslijst van de fractie naar het NHD gelekt. Meest opmerkelijke naam in de lijst is Bart van Groen op plek 14, nu nog voorzitter van de eenmansfractie Bruisend-Alkmaar. Ook opmerkelijk is dat Johnny van Bochove, die onlangs het duel om het lijsttrekkerschap verloor van huidig voorzitter Paul Verbruggen, niet op 2 staat maar op 9. Op die 2e plaats staat Hester Veenhuijsen, een onbekende naam. Zij wilde meedoen aan de strijd om het lijsttrekkerschap, maar haar poging strandde vroegtijdig door te weinig steun. Ze heeft overigens al wel bij de gemeente Alkmaar gewerkt. Van 1990 tot 1994 was zij adviseur WVG en daarna twee jaar lang beleidsadviseur. Op het moment is zij onder andere actief als lid van de bezwaarkamer in de gemeente Bergen. Nummer 3 is Leo van Etten, de huidige fractievoorzitter PvdA in gemeente Graft-De Rijp.

Bart van Groen begon in 2010 als raadslid bij OPA, maar kon zich in november 2012 niet meer vinden in het beleid en startte de eenmansfractie Bruisend-Alkmaar. Dit had destijds nogal wat gevolgen, want daarmee raakte de coalitie de meerderheid van één zetel kwijt. Nu, in de aanloop naar de verkiezingen van november, trekt Van Groen dus de stekker uit zijn partij en stapt hij, na daarvoor benaderd te zijn, over naar de PvdA. Hij vond zichzelf terug op plaats 14 en daarmee lijkt toetreden tot de raad onwaarschijnlijk. Jammer, zo vindt hij, maar niet erg verbazingwekkend. "Ik zou juist verbaasd zijn als ik op plek 4 had gestaan want ik ben met mijn verleden bij OPA en Bruisend Alkmaar politiek eigenlijk een rare kwiebus". De enige route om nu nog in de raad te blijven is het verzamelen van voldoende voorkeursstemmen. Daar heeft Van Groen er dan 350 van nodig.

 

Pin It
Bekeken: 2060x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/