Alkmaar, 14 mei 2014. Op vrijdag 16 mei luidt Rob Kars, directeur/bestuurder van Resto VanHarte, om 10.00 uur de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de kaasmarkt geheel volgens traditie, kan beginnen. Daaraan voorafgaand wordt hij, samen met enkele gasten van Resto VanHarte, door wethouder Victor Kloos ontvangen in het stadhuis.

De centrale doelstelling van Resto VanHarte is het voorkomen en doorbreken van sociaal isolement waarbij verbinden centraal staat. Op 34 locaties in het land bereiden vrijwilligers, één of twee avonden per week, lekkere en betaalbare driegangendiners voor alle wijkbewoners. De gemeenschappelijke eettafel is bij uitstek de plek om contact te leggen en/of iets te ondernemen. Regelmatig schuift de wijkagent, huisarts of beweegcoach aan om te vertellen over activiteiten in de wijk.

Wethouder buurtgericht werken Victor Kloos (OPA): “Een prachtig concept dat helemaal aansluit op de behoefte van deze tijd. Mensen uit hun isolement halen, zowel de gasten als de vrijwilligers. Bovendien biedt Resto VanHarte leer- en werkplekken voor jongeren, herintredende werknemers en andere mensen uit de samenleving. Iets wat mij ook zeer aanspreekt.”

De drijvende kracht achter Resto VanHarte zijn de vrijwilligers in de keuken. Aan hen biedt de maatschappelijke organisatie inspiratie tot zelfontplooiing en kansen op een actieve rol in de samenleving. Dankzij hun inzet én de bijdrage van donateurs, de overheid en bedrijven zet Resto VanHarte jaarlijks bijna 120.000 maaltijden op tafel. In Alkmaar heeft Resto VanHarte twee restaurants: één in wijkcentrum Mare Nostrum aan de Arubastraat en de andere in Wijkcentrum Overdie aan het Ruusbroechof.

 

Pin It
Bekeken: 959x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/