Egmond aan Zee, 14 mei 2014. De Geveerde Kikker aan de boulevard van Egmond aan Zee is niet meer te redden. Het monumentale pand werd op 26 februari verwoest door brand en het heeft teveel schade opgelopen. Vanwege instortingsgevaar en asbestsanering is het ook niet verantwoord om het pand te laten staan in het toeristenseizoen, volgens de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, voor zover het nog toegevoegde waarde heeft aan het straatbeeld. Herbouw is wel een optie, maar er moet dan zoveel gebeuren dat de Geveerde Kikker gewoon niet meer de Geveerde Kikker zal zijn.

Het NHD laat weten dat Aad Baltus, van de stichting Historisch Egmond, teleurgesteld is over het advies, want zij zien nog wel mogelijkheden voor herbouw, en wel onderaan het oude koloniehuis Zwartendijk. Daar worden ook plannen voor gesmeed. Over verplaatsing werd al langer gesproken, al zag de Rijksdienst dat toen ook al niet zitten.

Pin It
Bekeken: 1687x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/