Alkmaar, 14 mei 2014. Burgemeester en wethouders hebben besloten Life 072 te helpen bij het veranderen naar een andere bedrijfsvoering. Daarmee kan deze belangrijke voorziening voor de jongerencultuur in Alkmaar blijven bestaan.

Ruud van Lier van Life 072 is verheugd: “Hoewel de culturele broedplaats nog steeds ernstig ingeperkt is qua mogelijkheden, zijn we met het bestuur, alle partners en huurders erg blij met deze kans. Samen met bewoners, vrijwilligers én ondernemers gaan we er keihard voor om nieuwe verdienmodellen aan te boren en zo Life 072 zeker vijf jaar rendabel in leven te houden. Daarbij werken we er hard aan om de regio zo snel mogelijk weer een plek en podium te geven voor de nacht-, jongeren en dancecultuur”. Jong Alkmaar kan daarbij nog wel wat extra steun gebruiken. Van Lier roept dan ook iedereen die zich verbonden voelt met Life 072 op zich bij hen aan te melden.

Ook het college is optimistisch. “Je kunt gerust stellen dat de jongerencultuur in Alkmaar op dit moment onder druk staat. Door nu Life 072 te helpen, geven we ze een nieuwe kans om zich verder te ontwikkelen”, aldus wethouder Anjo van de Ven (OPA).

De extra kosten worden nu voor deels opgevangen door een renteloze lening van 25.000 euro en een eenmalige subsidie van 22.000 euro voor de huisvesting. De eigenaar van de panden, woningcorporatie Woonwaard, is blij met de ondersteuning van de gemeente. “Het is belangrijk dat Alkmaar een culturele broedplaats als Life 072 heeft”, aldus directeur-bestuurder Pierre Sponselee.

Op 11 februari deed de voorzieningenrechter uitspraak op het bezwaar dat omwonenden van Life 072 (gevestigd aan de Koelmalaan) hadden aangetekend tegen de verleende drank- en horecavergunning. Er mogen er minder bezoekers dan tot dan toe worden toegelaten en de sluitingstijd is vervroegd naar 01.00 uur. Door de uitspraak kunnen ook geen dance- en housefeesten meer plaatsvinden. Dat was weliswaar een tegenvaller voor Life 072 maar zij gingen onmiddellijk op zoek naar andere exploitatieopzet met minder grootschalige activiteiten. Met de eenmalige bijdrage van de gemeente kan die nu worden doorgevoerd.

Pin It
Bekeken: 1868x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/