Alkmaar, 14 mei 2014. Op NU.nl verscheen zaterdag 3 mei een bericht waarin stond dat het aantal Europese toeristen naar Nederland met 100.000 is toegenomen en dat de belangrijkste motivatie om hier te komen de Nederlandse gezelligheid is. Een aantal steden in Nederland, waaronder Apeldoorn en Nijmegen, heeft zich gezamenlijk verenigd om Europese toeristen te trekken. De Onafhankelijke Partij Alkmaar ziet dat dit vruchten afgeworpen heeft en dat Alkmaar hier de boot gemist heeft. De partij ziet de vestiging van een Chinees hotel op Overstad als positief resultaat van een drietal promotionele bezoeken van wethouder Peter de Baat aan andere werelddelen, maar vindt dat de gemeente haar tijd, geld en energie veel beter kan steken in promotie binnen Europa.

Onlangs sprak de voorzitter van het MKB over de wenselijkheid om op zaterdag langer open te zijn in de oude binnensteden. OPA vindt dit een prachtkans voor een prachtstad. De lokale partij stelt het college dan ook voor om met de winkeliers in overleg te gaan om gedurende de zomermaanden op zaterdagavond open te blijven tot bijvoorbeeld 20.00 uur. "Dit kan een mooie impuls geven aan de economie van Alkmaar," stelt fractieleider Ben Bijl. "Als tegenprestatie zou de gemeente hiervoor de publiciteit kunnen verzorgen en kunnen overwegen om in de garages tussen 18.00 en 20.00 uur gratis te laten parkeren". OPA realiseert zich dat het voor de ondernemers dan nog harder werken wordt, maar het maakt Alkmaar ook unieker in Nederland en interessanter voor toeristen.

 

Pin It
Bekeken: 1034x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/