Alkmaar, 14 mei 2014. Op 20 mei om 15.30 uur openen wethouders Victor Kloos (OPA) en Peter de Baat (VVD) het speelveldje in Daalmeer-Noord, naast basisschool De Cocon. Het speelveldje is een initiatief van jongeren uit de wijk. De organisatie van de opening is in handen van de basisscholen De Cocon en Erasmus.

Jongeren van Noord-Daalmeer vroegen de burgemeester zelf om een speelveld met kunstgras in hun buurt. Zij stuurden een brief met een ruime veertig handtekeningen. De burgemeester reageerde enthousiast en vond daarbij wethouders De Baat (Sport) en Kloos (Buurtgericht Samenwerken) aan zijn zijde. Zij pakten het idee onmiddellijk op en ondersteunden het van harte.

Wethouder De Baat: "Dit initiatief is een prima voorbeeld dat het beleid tot het stimuleren van sport in de wijken in een behoefte voorziet. Aangezien er in dit deel van de wijk Daalmeer niet veel van dergelijke voorzieningen zijn, is dit een welkome aanvulling. De kinderen uit de buurt hebben er de afgelopen weken al veel gebruik van gemaakt. Dat is goed om te zien. Bovendien kunnen de scholen De Cocon en Erasmus hier ook direct gebruik van maken. Ook zij zijn blij met de komst van dit speelveld."

Wethouder Kloos vult aan: "Het idee voor dit veld komt van de jongeren zelf en dat valt bijzonder te waarderen. Het is ook goed dat bewoners (en daar horen deze jongeren ook bij) zelf met initiatieven komen. Gewoon omdat zij zelf het beste weten wat goed is voor hun buurt of wijk."

Pin It
Bekeken: 1873x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/