Alkmaar, 13 mei 2014. De Onafhankelijke Partij Alkmaar heeft een motie ingediend voor de raadsvergadering op donderdag 15 mei, om het college aan te sporen meer Europese subsidie te claimen voor de programmabegroting van 2015. Een snel rekensommetje toont aan dat Alkmaarse burgers, met gemiddeld € 235 per persoon, bij elkaar rond de € 22 miljoen afdragen aan de EU. De afgelopen jaren heeft Alkmaar echter slechts tonnen aan subsidie ontvangen.

Volgens OPA kan Alkmaar als centrum stad van de kop van Noord-Holland in de verwerving van Europese subsidies goede kansen maken en moet het een leidende rol nemen. De verhouding is nu volledig zoek. Het is geen geheim dat veel geld naar de organisatie zelf en Zuid-Europa gaat, maar regio Alkmaar krijgt ook minder dan grote regio's in Nederland. En dat terwijl subsidies cultuur, economie, landbouw, natuurontwikkeling, recreatie en toerisme in Alkmaar en omgeving goed zouden kunnen stimuleren. 

OPA wil dus middels een motie bij de programmabegroting 2015 met voorstellen te komen tot actiever beleid rondom fondsenwerving van Europese subsidies. Daarbij moet dan ook overlegd worden met de andere gemeenten in de regio, voor vergroting van het draagvlak en de effectiviteit.

Pin It
Bekeken: 1008x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/