Alkmaar, 13 mei 2014. Zondag 18 mei om 16.00 uur zal in de St. Laurentiuskerk Jaco van Leeuwen spelen. Jaco is niet alleen een zeer gerespecteerd organist, maar hij wordt ook op handen gedragen door het publiek vanwege zijn professionaliteit en zijn oog voor bijzondere orgelwerken. Daarnaast is Jaco innemend en empatisch, wat hem zeer geliefd maakt als ensemble speler maar ook als docent. Jaco is ook actief als componist van koor- en orgelmuziek. In verschillende bundels en tijdschriften verschenen composities van zijn hand.

Jaco van Leeuwen is sinds 1986 als cantor-organist verbonden aan de Oude Jeroenskerk te Noordwijk. In 2007 werd hij onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Noordwijkse muziekcultuur. Jaco werd geboren in Goes en studeerde in Utrecht en Amsterdam. Hij kreeg les van veel docenten, onder andere van de voor de Grote Kerk bekende organist Piet Kee, en hij volgende vele masterclasses van beroemde organisten. Ook sleepte Jaco op concoursen vele prijzen in de wacht.

Het belooft zondag 18 mei een kleurrijk concert te worden vanwege Jaco’s keuze uit de verschillende muziektradities van Duitsland, Frankrijk, Engeland en Nederland. Het concert duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis, maar een bijdrage is erg welkom. Na afloop is er een collecteschaal.

Pin It
Bekeken: 1246x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/