Alkmaar, 13 mei 2014. Zondag 15 juni reikt juryvoorzitter en burgemeester Ria Oosterop van Graft-De Rijp de prijs uit in de categorie Letteren van de Cultuurprijs regio Alkmaar. De Egmondse dichteres Elly de Waard, de Alkmaarse Bert Wagendorp en de uit Heerhugowaard afkomstige Peter Zantingh zijn de genomineerden. De winnaar dingt mee naar de Rabobank Cultuurprijs. Deze overall prijs wordt in oktober uitgereikt. De uitreiking op 15 juni vindt plaats in het Witte Kerkje in Heiloo. De schrijvers lezen tijdens de verkiezing voor uit eigen werk en VPRO boekenkenner Wim Brands spreekt met het drietal schrijvers over hun passie voor schrijven.

Sinds haar eerste bundel Afstand (1978) tot en met de veertiende bundel De aarde, de aarde (2013) heeft Elly de Waard een consistent oeuvre als dichter opgebouwd. Na een loopbaan als popjournaliste kwam de ware poëtische kracht in haar naar voren. Bert Wagendorp heeft ook al een heel oeuvre opgebouwd. Er wordt nu aan een verfilming gewerkt van zijn succesvolle roman Ventoux. Vanaf 1989 verslaat hij grote wielerwedstrijden en hij schrijft columns. Hij publiceerde eerder De Proloog en de De dubbele schaar. De nog jonge Peter Zantingh is webredacteur voor het NRC. Hij debuteerde in 2011 met de roman Een uur en achttien minuten. Een boek over zelfmoord onder jongeren, maar met humoristische inslag.

De Cultuurprijs wordt sinds 1990 iedere twee jaar uitgereikt. Een vakjury nomineert drie kandidaten (of groepen) in de vier categorieën Letteren, Podiumkunsten, Visuele Kunsten, en de Jong Talentprijs (t/m 21 jaar). Het Jonge Talent is inmiddels verkozen: Annemarieke Kloosterhof uit Akersloot. Alle genomineerden komen ook voor de Alkmaarse Courant Publieksprijs in aanmerking. De winnaar krijgt in oktober € 500 en een beeldje.

Kaarten a €10 zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Heiloo en bij Bibliotheek Alkmaar Centrum (inclusief koffie/thee en een drankje na afloop). Reserveren kan online. De middag is een samenwerking tussen de Stichting Cultuurprijs en de Bibliotheken Heiloo en Kennemerwaard.

Pin It
Bekeken: 1675x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/