Alkmaar, 13 mei 2014. Afgelopen weekend heeft de politie diverse alcoholcontroles gehouden. Naast de controle op de Zeswielen in de nacht van vrijdag op zaterdag, was er de nacht erna nog een op de Nieuwe Schermerweg. Er werd tussen 1:00 uur en 04.30 uur gecontroleerd. Hier bleken drie automobilisten en twee bromfietsers de alcohollimiet te hebben overschreden. Twee van de vijf waren beginnend bestuurder. Een van de twee moest direct het rijbewijs inleveren; de bestuurder had een alcoholgehalte van 1,13 promille.

Voor een beginnend bestuurder geldt een alcohollimiet van 0,2 promille. Voor bestuurders die langer dan vijf jaar in het bezit zijn van een rijbewijs, geldt een alcohollimiet van 0,5 promille. Rijden onder invloed is niet zomaar een verkeersovertreding: het is een misdrijf. Het rijden onder invloed van alcohol zorgt jaarlijks voor bijna 200 doden en meer dan 3.000 zwaargewonden in ons land. (bron: Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid).

Pin It
Bekeken: 1257x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/