Alkmaar, 17 april 2014. Vandaag sloot wethouder Cultuur, Anjo van de Ven, de eerste fase van het Masterplan Grote Sint Laurenskerk af en opende de tweede fase door een presentatie van de nieuwe inrichting van de Grote Sint Laurenskerk. Voor het beter functioneren van de Grote Sint Laurenskerk is een Masterplan opgesteld, waarmee de kerk beter moet functioneren als de 'huiskamer van Alkmaar' en het interieur van de kerk door een permanente expositie in het hele gebouw beter toegankelijk wordt.

In de eerste fase is de verwarming in de kerk vervangen door een geruisloos systeem, zodat de historische orgels in perfecte staat blijven en ook de gevoeligste muziek kan worden gespeeld. Ook zijn de bezoekersvoorzieningen uitgebreid en gemoderniseerd, zodat de lange rijen voor de toiletten in de pauze van concerten voorbij zijn. Voor de beroemde gewelfschildering ‘Het Laatste Oordeel’ van Jacob Cornelisz van Oostsanen is een driedelige digitale presentatie gemaakt, die interactief functioneert.

De presentatie voor de tweede fase omvatte nieuwe wanden in de kerk, waarop, ook weer digitaal, de geschiedenis van de kerk wordt weergegeven en die rommelige delen van het interieur aan het oog onttrekken. Op alle bijzondere plekken, en dat zijn er veel, komen digitale schermen te staan, die interessante delen van het interieur toelichten. Alles wordt uitgevoerd in meer talen, zodat ook buitenlandse bezoekers goed worden geïnformeerd. Met een dergelijk aanpak is Alkmaar de eerste in Nederland. Er is voor de horeca een nieuw ontwerp gemaakt, dat beter past in het interieur en bezoekers veel meer comfort biedt.

Pin It
Bekeken: 1027x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/