Heerhugowaard, 16 april 2014. Zondag 20 april hebben de schapen van schaapskudde Vrolijke Schapen een flinke paas-wandeling op het programma staan. Om 10:30 uur zal de kudde vertrekken uit het recreatiegebied Geestmerambacht om via Broek op Langedijk naar Heerhugowaard te wandelen, alwaar zij rond 15:30 uur aankomen bij het Park van Luna. De kudde van 350 Schoonebeker heideschapen heeft de afgelopen weken in Geestmerambacht gegraasd en daarmee de eerste graasbeurt van het verse lente gras volbracht. Als natuurlijke grasmaaiers 'werken' ze opdracht van het recreatieschap Geestmerambacht. Tot en met 19 mei zal de kudde het terrein van Park van Luna begrazen. Zo zijn ze een natuur- en milieu vriendelijke oplossing voor terreinbeheer, is het gezellig om de schapen in het gebied tegen te komen en worden er tal van activiteiten rond de kudde georganiseerd.

Iedereen is van harte welkom om zondag een stukje mee te wandelen met de kudde. De route gaat via de Wagenweg en de Veertweg naar Broek op Langedijk en vandaar uit via De Punt en de Westdijk naar het Strand van Luna. Onderweg zal op diverse plekken een graaspauze worden ingelast. Hier kan men vragen stellen en de schapen en herdershonden ontmoeten. Kinderen kunnen op zoek naar een paasei in de schapenwol.

Voor ongeveer 160 lammetjes is het de eerste keer dat ze zo'n wandeling maken. Gelukkig doen ze dit samen met hun moeders, ervaren schapen die gewend zijn om op de openbare weg te lopen. Zij worden begeleid door de vaste herders van de kudde Daphne Hogeweg en Ingrid Rikkers. Ingrid zal de kudde te paard voorgaan. Schapen zoeken van nature graag de steun van het paard, dat groter is, maar net als zij geen roofdier.

De schaapskudde Vrolijke Schapen organiseert het hele jaar door leuke en leerzame activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. In Park van Luna zal er onder andere op woensdag 23 april een hondenmiddag worden georganiseerd en zondag 18 mei vindt in Park van Luna de schaapscheerdag plaats. Kijk op de website van Vrolijke Schapen om te zien waar de kudde precies langsloopt en wat er nog meer te doen is.

 

Pin It
Bekeken: 1489x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/