Alkmaar, 16 april 2014. In de zomermaanden van 2014 presenteert stichting Jan Vos de locatievoorstelling Mansholt, over voormalig landbouwminister en eurocommissaris Sicco Mansholt, met in de hoofdrol Helmert Woudenberg. De voorstelling gaat op 5 juni in première op Festival Karavaan, speelt op Oerol en reist daarna langs boerenschuren in diverse provincies.

Als Sicco Mansholt, voorvechter van de agrarische sector en aanjager van groei, vlak voor zijn pensioen geconfronteerd wordt met de negatieve gevolgen van de door hem gevoerde politiek, doet hij iets ongewoons. Hij neemt afstand van zijn eigen beleid en luidt de noodklok. Het blinde streven naar economische groei zal volgens hem leiden tot een ecologische catastrofe in de 21-ste eeuw. Hij pleit voor een kringloopeconomie. Inmiddels zijn we beland in de 21-ste eeuw en lijkt het onderwerp niet minder relevant. Zijn er grenzen aan groei, kan de mens genoegen nemen met genoeg? De voorstelling Mansholt stelt een groot maatschappelijk thema aan de orde in een persoonlijk verhaal, over een man die spijt krijgt en in conflict raakt met zijn omgeving en met zichzelf.

Mansholt is geschreven door Tjeerd Bischoff en wordt gespeeld door Helmert Woudenberg (Sicco Manholt), José Kuijpers (Henny Mansholt), Paul Hoes (Boer Tjerk Nanninga/Politicus Andreas), Stefanie van Leersum (Petra Kelly) en Trudi Klever (Wietje Nanninga/Secretaresse Magda). De regie is in handen van Jeroen van den Berg.

Tjeerd Bischoff: “De behoefte om dit stuk te schrijven ontstond toen ik las over het leven van Mansholt. Ik werd gegrepen door de tragiek van deze figuur, wiens plannen keer op keer gevolgen hadden die niet waren voorzien en niet waren gewenst. Ik stond versteld van zijn moed en zijn hoogmoed. Ook was ik verbaasd over het feit dat alles wat er nu over duurzaamheid en aanverwante thema’s gezegd wordt, toen al gezegd werd, inclusief het broeikaseffect.”

Kaartverkoop voor festival Karavaan is reeds van start.

Pin It
Bekeken: 1354x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/