Alkmaar, 26 maart 2014. In de raadsvergadering van 6 en 10 maart 2014 is door de gemeenteraad een motie aangenomen over de manier van betalen bij parkeren, waarbij het college verzocht werd werkzaamheden ter vervanging van de apparatuur en software tot de gemeenteraadsvergadering van 3 april stop te zetten, zodat de fracties zich nogmaals over het plan konden buigen. De raad erkent de voordelen van en de besparingen op elektronisch betaalverkeer, maar men maakt zich zorgen over gebruiksvriendelijkheid als de betaalmogelijkheden beperkt worden, met name met het oog op (buitenlands) toerisme.

Het college heeft het verzoek gehonoreerd en inzicht gegeven. Betaalverkeer op straat zal alleen nog kunnen met pinnen of bellen, en in de parkeergarages met pinnen of cash. In een overzicht is te zien dat de vastgestelde besparing van tenminste € 270.000 per jaar bijna compleet verdwijnt als alle betaalmogelijkheden overal toegepast worden. Onder de streep kost cash parkeren op straat € 156.000, met name omdat dit arbeidsintensief is en de machines onderhoud behoeven (€ 183.000). De investering is geraamd op € 150.000 en zou dus binnen een jaar terugverdiend zijn. Daarnaast zou gebruik van creditcards skimmen weer mogelijk maken.

Pin It
Bekeken: 1092x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/