Alkmaar, 26 maart 2014. Leefbaar Alkmaar heeft het college gewezen op de onveilige verkeerssituatie op de Kruissloot, nu er meer verkeer overheen moet. Het college erkent de toegenomen onveiligheid, ondanks dat de infrastructuur aan de eisen van 'duurzaam veilig' voldoet. De wegbanden en kleuren zijn volgens het college duidelijk genoeg voor weggebruikers. Het college gaat desalniettemin een aantal aanpassingen invoeren om
het verkeer beter te geleiden en weggebruikers te waarschuwen dat er een school vlakbij is. Daarbij worden de wijkraad en de school betrokken, en ook een aantal suggesties van Veilig Verkeer Nederland worden meegenomen.

De uitrit van de PC Boutensstraat zal haaientanden krijgen om nog duidelijker te maken dat voorrang verleend moet worden. Er komt verhoogde scheidingsband tussen het voetpad en de rijbaan op de brug. Ook komt er een witte as-streep op de brug/uitritconstructie in de PC Boutensstraat om bestuurders duidelijk te maken dat zij rechts op de weg moeten rijden. De zebramarkering voor de school wordt verwijderd en verplaatst naar de kruising Kruissloot met de PC Boutensstraat, waar de snelheid lager licht en toch al opgelet moet worden vanwege de kruising. De school zal de vooringang van het schoolplein hiertoe afsluiten en de zij-ingang openstellen als enige toegang. Voorts zal het tweerichtingsfietspad aan de zuidzijde eenrichtingsverkeer worden. Door het vervallen van de zebra is dit overbodig geworden. Fietsers kunnen oversteken bij de kruisingen. Tot slot zal er op de Kruissloot en de PC Boutensstraat zal de tekst “SCHOOL” op de weg gespoten worden en er zullen gekleurde palen komen, bekend van wegen bij andere scholen.

Voor het verplaatsen van de zebra, het instellen van het éénrichtingsfietspad is wel eerst een verkeersbesluit  nodig. Na afronding van deze procedure zal worden overgegaan tot aanleg.

Pin It
Bekeken: 1589x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/