Alkmaar, 26 maart 2014. Hans Nauta, onderzoeker naar de achtergronden van de luchtoorlog boven Noord-Holland, geeft op donderdag 10 april een lezing over verschillende facetten van deze oorlog. Tijdens de lezing komen ook incidenten rondom Alkmaar aan bod. De lezing wordt ondersteund door een grote hoeveelheid unieke (lucht)foto’s en stukjes filmmateriaal van onder andere de beschieting van de gasfabriek van Alkmaar in 1944 en de voedseldroppingen in 1945.

Hans Nauta doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de achtergronden van de luchtoorlog boven Noord-Holland. Het voormalig Vliegveld Bergen stond centraal en werd door de Duitse Luftwaffe gebruikt voor dag- en nachtjagers, die veel slachtoffers maakten onder Britse bommenwerpers. Ondanks dat het vliegveld in 1944 onklaar werd gemaakt voor verder gebruik zou dit veld nog een belangrijke rol gaan spelen tijdens de voedseldropping in mei 1945. Tijdens de oorlog werden diverse doelen gebombardeerd en beschoten. Dit ging lang niet altijd goed om achteraf verklaarbare redenen.

Deze lezing is georganiseerd in samenwerking met de “Stichting Historisch Oudorp” en wordt gehouden in Bibliotheek Kennemerland, locatie Oudorp. De toegang bedraagt € 6,00 en voor bibliotheekleden € 5,00. De aanvangstijd is 20.00 uur. Reserveren is aanbevolen en dat kan -hier-.

Pin It
Bekeken: 1425x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/