Alkmaar, 21 maart 2014. Bij Hogeschool iPabo in Alkmaar namen bijna 60 basisschoolteams het donderdag tegen elkaar op om zo te bepalen wie de prijzen mee naar school mochten nemen van het Techniek Toernooi Noord-Holland 2014. Nooit eerder waren er zoveel deelnemers. Regio Alkmaar was met Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo en Zuid-Scharwoude goed vertegenwoordigd. Uiteindelijk riep een jury van professoren zestien teams uit tot winnaars. De prijzen werden verdeeld over vier uitdagingen in het teken van 'Transport en logistiek'. De Zeppelin uit Heerhugowaard sleepte maar liefst drie prijzen in de wacht, waarvan twee keer de hoofdprijs en één keer de derde prijs. De andere eerste prijzen gingen naar 't Ruimteschip uit Opmeer en De Phoenix uit Zuid-Scharwoude.

Bij de schoolprijzen gaat het om cheques waarvoor techniekartikelen gekocht kunnen worden. Bovendien mogen alle winnaars meedoen aan de landelijke finale van het Techniek Toernooi op 5 juni in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. 

Het Techniek Toernooi Noord-Holland is sinds de eerste editie in 2005 een jaarlijks terugkerend evenement voor leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs in de provincie. De wedstrijd begint op school en eindigt in Alkmaar met een spannende finale. Onder het motto 'alles draait om jouw techniek' wil de organisatie samen met al haar partners techniek en wetenschap laagdrempelig en aantrekkelijk maken voor kinderen in de basisschoolleeftijd en hun begeleiders, om zo een bijdrage te leveren aan het oplossen van het tekort aan bèta/technische vakmensen.

Meer informatie op de website van Techniek Toernooi Noord-Holland.  

 

 

Pin It
Bekeken: 1180x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/