Alkmaar, 19 maart 2014. Zaterdag 29 maart is het Landelijke Opschoondag. Iedereen houdt van een schone en nette omgeving en daarom houden de Supporters van Schoon die dag  een grote voorjaarsschoonmaak. Inmiddels hebben zich in een jaar tijd in het hele land al bijna 150.000 Supporters aangemeld. In provincie Noord-Holland staan er inmiddels meer dan 50 initiatieven op de rol, waaronder dat van Nanda Gerbers uit Alkmaar: "Een schoner winkelplein betekent prettiger winkelen. We willen onze stijl en klasse behouden".

Nederland krijgt een rapportcijfer van een 7,2 als het aankomt op schoon. "Hoewel we dus een eind op weg zijn, is er nog ruimte voor verbetering", zo vindt ook Nanda Gerbers uit Alkmaar. Zij organiseerde vorig jaar in Winkelcentrum de Mare een schoonmaak flashmob: "Van de 101 winkeliers kregen we er 99 zover om allemaal rond dezelfde tijd naar buiten te gaan om schoon te maken. Na afloop kregen ze allemaal een goodiebag van de supermarkten. Ik merk echt dat samenhorigheid hierdoor is versterkt!"

Dit jaar roept Winkelcentrum de Mare ook jongeren van de lagere scholen op om mee te helpen, want zij brengen veel tijd door op het plein: "We organiseren een afvalwedstrijd op het plein. Via social media proberen we de jongeren te bereiken. Op de Opschoondag delen we vuilniszakken, handschoenen en hesjes uit. Degene die het meeste zwerfafval weet te verzamelen krijgt een rondleiding bij HVC Alkmaar. Hier zie je hoe vuilverbranding in zijn werking gaat."

Pin It
Bekeken: 1394x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/