Alkmaar, 18 maart 2014. Leden van GroenLinks hebben zaterdag huis aan huis geënquêteerd Alkmaar, Schermer en Graft-de Rijp. Inwoners werd gevraagd wat verbeterd kan worden in hun directe omgeving. De uitkomsten van de enquête zullen gebruikt worden bij het schrijven van het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 november. In Graft-de Rijp en Schermer heeft GroenLinks nog niet eerder meegedaan aan de verkiezingen. Daarom ging het grootste deel van de enquêteurs hier langs de deuren. Ze bezochten Grootschermer, Driehuizen, West-Graftdijk en De Rijp. In Alkmaar werd geënquêteerd in de Westerhout en de Blekersbuurt.

Veel bewoners reageerden enthousiast op de enquête. Sommigen aarzelden wel even omdat ze op een andere partij willen stemmen, maar gaven al snel mee toen het duidelijk werd dat het niet om werving ging. De antwoorden van waren heel divers, onder andere over het onderwijs, infrastructuur en het tekort aan starterswoningen.

Wim Visser, assistent van de huidige gemeenteraadsfractie in Alkmaar, zei voor de start van de actie met "enige gêne" aan te zullen bellen. "Ik hoop niet dat mensen me zien als een soort Jehova's getuige die een boodschap komt vertellen." Na afloop was hij heel enthousiast. Fractievoorzitter Rosina Diktas zegt dat GroenLinks vaker gaat enquêteren. "We zijn wel gewend om in verkiezingstijd met folders langs de deuren te gaan, maar dan zijn we aan het 'zenden'. Ik denk dat we ook na de verkiezingen zeker een keer per jaar naar de mensen toe moeten gaan om hun verhalen te horen. Daar kun je zo veel nieuwe ideeën door krijgen!"

 

Pin It
Bekeken: 1157x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/