Alkmaar, 10 maart 2014. In een uiterst spannende en enerverende wedstrijd kwam het afgelopen zondag weer op de allerlaatste minuut in blessuretijd aan. Alkmaar verloor met 32-29 na een ruststand van 10-22. De Alkmaarse ploeg stond bij de aftrap te slapen, want bij de eerste de beste aanval van 't Gooi werd het 5-0. Daardoor was het wakker geschrokken en ging zelf in de aanval. 't Gooi ging in de fout en stond buitenspel. Boogert schoot de strafschop onberispelijk tussen de palen, zodat de achterstand werd teruggebracht tot 5-3. Niet veel later kon Alkmaarse center O'Flynn door een gaatje ontsnappen en na een lange sprint een ongeconverteerde try in de hoek van het veld drukken voor 5-8. Alkmaar liep nog verder uit toen Molenaar een break maakte en Verhofstad aanspeelde die de aanval met een try afrondde. Boogert tekende vervolgens voor de conversie, waarna Alkmaar met 5-15 aan de leiding ging. 't Gooi kwam terug tot 10-15, maar in de slotminuten van de eerste helft nam Alkmaar weer het heft in handen toen O'Flynn een break wist te forceren waarna Van Rijn met een lange sprint langs de zijlijn een try in de hoek scoorde. De uiterst moeilijke conversie schoot Boogert toch nog tussen de palen, waarmee hij de ruststand op 10-22 zette.

De ruststand leek een riante voorsprong en Alkmaar ging furieus in de aanval. De ploeg beukte bijna 5 minuten lang op de defensie vlak voor de goal-lijn van 't Gooi, maar deze hield dapper stand. Alkmaar leek uiteindelijk door te breken, maar in de tegenstoot kreeg een ongeconverteerde try tegen. De Alkmaarders waren hierdoor aangeslagen en kregen nog drie try's tegen. De riante voorsprong werd omgebogen in een 32-22 achterstand. Weer een serie aanvallen op de goal-lijn van 't Gooi zorgde ervoor dat een verdediger in blessuretijd de fout inging, met een strafschop tot gevolg. Een schot op de palen zou niets opleveren dacht Jelle Molenaar en nam de strafschop snel. Hij boorde zich in de verdediging en wist een try te scoren. Met deze 4e try en de conversie van Boogert werden met de eindstand van 32-29 toch nog 2 dure bonuspunten mee terug genomen naar Alkmaar.

Het is spijtig voor de Alkmaarse RUFC dat het telkens maar net niet wil lukken, want het rijtje verliezen wordt aardig lang zo. Van achttien wedstrijden won het alleen de eerste en vijfde en was het balletje hier en daar net anders gerold, had de reeks er de laatste maanden een stuk positiever uitgezien.