Alkmaar, 10 maart 2014. Het is definitief: Podium Victorie gaat naar de Pettemerstraat op Overstad. Het voorstel van het college voor nieuwbouw op Overstad werd maandagavond door de gemeenteraad aangenomen. Afgelopen donderdag werd de raadsvergadering geschorst, waardoor deze vanavond werd voortgezet en er definitief over de huisvesting van Victorie kon worden besloten. Het voorstel van de PvdA en GroenLinks voor meer tijd om de optie Ringerscomplex goed te onderzoeken, werd verworpen. De motie van D66 voor het verruimen van de sluitingstijd naar 6.00 uur in de ochtend werd wel aangenomen. Hierdoor kan volgens verschillende partijen worden voorkomen dat het uitgaanspubliek blijft rondhangen in het stationsgebied, en maakt het voor bezoekers uit de regio aantrekkelijker omdat het de mogelijkheid biedt om direct de trein naar huis te kunnen nemen.

Cultuurwethouder Anjo van de Ven benadrukte nogmaals dat de jongerencultuur in Alkmaar voor gaat, en wil zo snel mogelijk beginnen met de bouw van het nieuwe poppodium, dat volgend jaar gerealiseerd moet zijn. De verbouwingskosten zijn geraamd op vijf miljoen euro en de jaarlijkse subsidie van het poppodium bedraagt zes ton.

Pin It
Bekeken: 1785x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/