Alkmaar, 09 maart 2014. Zaterdag zette Jong Holland op eigen veld een goede stap in de richting van de titel. Nummer drie van de zaterdag 3e klasse Kadoelen werd met 3-2 verslagen en daarmee lijkt het gat naar Jong Holland (2e) en OSV definitief. De Alkmaarders speelden met rouwbanden en aan de wedstrijd ging een minuut stilte vooraf. Dit ter nagedachtenis aan clubicoon Wim Mol, die afgelopen donderdag op 84-jarige leeftijd overleed.

Ondanks een defensief ingesteld Kadoelen, waren het de bezoekers die in de 20e minuut op voorsprong kwamen. Een inzet van Haanraads werd op de doellijn gekeerd en in de omschakeling kon de snelle Amsterdamse-spits in het centrum zomaar doorlopen en scoren. Niet lang daarna trokken de Alkmaarders de stand alweer gelijk. In de 27e minuut verlengde Kuiper een lange bal van Van Dijk fraai: 1-1. Jong Holland voerde de druk op en de opgekomen Wijnker trof de paal. Toch was het Kadoelen dat opnieuw op voorsprong kwam in de 45e minuut, maar nog in diezelfde minuut kwam de ploeg uit Alkmaar alweer langszij toen Boujenoui een vrije trap scoorde.

Na de rust was er beduidend minder spektakel. Kadoelen leverde vooral strijd en Jong Holland ging daar in mee. Het duel werd grimmiger, maar de dienstdoende scheidsrechter Blommensteijn voorkwam escalatie. Het waren de Alkmaarders die op voorsprong kwamen, nadat doelpuntenmaker Kuiper binnen de zestienmeter werd aangetikt. De bal ging op de stip en topscorer Bas Blankendaal benutte deze kans optimaal: 3-2. De thuisploeg had de zaak na de treffer definitief kunnen en misschien wel moeten beslissen. Invaller Meijers verzorgde veel dreiging en bracht Termaat na 75 minuten goed in stelling. Die vond echter de Kadoelman op zijn weg en het bleef bij die 3-2.

Met nog zeven wedstrijden te gaan biedt deze overwinning perspectief voor coach David Zonneveld, want zelfs al zou zijn ploeg alleen het ene puntje verschil opheffen, dan wint het op doelsaldo. Leider OSV komt niet veel hooggenoteerde tegenstanders meer tegen, behalve nummer vier Opperdoes, de ploeg die Jong Holland twee weekenden terug nog van kop af stootte.

Bekeken: 1094x