In veel huizen staan vrijdag pannenkoeken op het avondmenu. Kan ook bijna niet anders op Nationale Pannenkoekdag. Extra lekker zijn ze als ze voor een goed doel worden gebakken. En burgemeester Anja Schouten deed daarom graag mee. En ze bleek zeer bedreven. "Je moet altijd eventjes het beslag en de pan leren kennen, en hoe hard gaat je vuur... En dan productie draaien!"

"Dit is voor ons de vierde keer dat wij als Doesgoed dit organiseren",  vertelt Ralph de Kleijn,  'chef vriendjespolitiek' van de stichting. Elk jaar krijgt Doesgoed meer mensen op de been, en worden er dus ook meer pannenkoeken gebakken. Voor dit jaar was het streven om er 5.000 te bakken voor mensen bij 50 zorginstellingen. "Met name ondernemers die bij ons aangesloten zijn, die staan te bakken vandaag, en zo meteen sluit ook burgemeester Anja Schouten aan." (tekst gaat door onder de foto)

Na het bakken werd genoten van de opgeleverde pannenkoeken (foto: Streekstad Centraal)


En dat deed ze vol enthousiasme. "Ik hou ervan om pannenkoeken te bakken, en ik sta thuis ook bekend om mijn pannenkoeken. Als wij iets bijzonders te doen hebben met elkaar, dan gebeurt het heel regelmatig dat ik voor het ontbijt pannenkoeken bak." Het blijkt een beetje een traditie te zijn voor de burgemeester en haar familie. "Toen de kinderen nog klein waren, bakte ik echt stápels pannenkoeken. Harstikke handig voor als ze moesten sporten; even iets gezonds erin voordat ze aan de slag gaan."

De productie van de pannenkoeken, zoals Anja Schouten het noemt, verliep mede dankzij haar expertise voorspoedig. Chef Ralph de Klein kijkt tevreden toe. "Straks gaan ze allemaal naar zorginstellingen, zodat de mensen een kleine feestdag hebben, met een heerlijke pannenkoek."
Pin It
Bekeken: 669x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/