Het zat er al aan te komen: Ben Bijl treedt af als fractievoorzitter van Belangen Alkmaarse Samenleving (BAS) omdat hij ongeneeslijk ziek is. De oprichter van BAS heeft zijn vrouw en partijgenoot bereid gevonden om zijn functie over te nemen. Het partijbestuur en de fractie zijn eensgezind over Pien Bijl-Jellema als opvolger: "Ze heef niet alleen het volle vertrouwen, maar bij de verkiezingen deed ze het als net nieuwe kandidaat erg goed."

"Pien is met haar luisterend oor en 'doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg' houding zeer geschikt", laat het BAS-bestuur weten. Ze zal de eerste vrouwelijke fractievoorzitter voor BAS zijn, en straks ook de eerste vrouwelijke lijsttrekker.

Bijl-Jellema is naar eigen zeggen erg gemotiveerd om het werk van haar man Ben, die niet lang meer onder ons zal zijn, voort te zetten. "Politiek wordt gezien als een mannenwereld, maar vrouwen kunnen dat net zo goed. Bovendien is meer dan de helft van de inwoners vrouw. Dan is het dus ook goed dat vrouwen een belangrijke stem hebben in de besluitvorming."

Ben Bijl doet noodgedwongen een stap terug en heeft zijn vrouw Pien bereid gevonden zijn plek als fractievoorzitter in te nemen. (foto: Streekstad Centraal)


"Waar ik me druk over maak is het winkelaanbod, dat de Zara weg is is een ramp voor de jeugd die daar graag kwam. Ik mis hem zelf ook, en ook voor de andere winkeliers. Het was toch een belangrijker trekker". Een ander prominent onderwerp voor Bijl-Jellema is de aantrekkelijkheid van dorpen en Alkmaar-Noord. Denk aan een goed onderhouden buitenruimte, en voldoende voorzieningen en horeca. En dan graag nieuwe woningen in de dorpen. Zoals Stompetoren-West, en hier en daar een straatje erbij, met een mooie groene omgeving.

Ben, die wel gewoon nog raadslid blijft, hoopt zijn vrouw nog een tijdje te kunnen begeleiden. Haar politieke carrière is nog maar kort. Pien was een half jaartje fractie-assistent toen ze in maart 2022 werd gekozen als raadslid, en nu is ze dus al fractievoorzitter. "Ik wil haar zo goed mogelijk in de wedstrijd neerzetten".

Maar betekent zeker niet dat hij haar betuttelt. "Pien is onbevlogen nog, dat is alleen maar goed. Je wilt niet zo'n politicus die keurig in het keurslijf zit. Je wilt iemand die met beide poten op de grond staat. Ze moet het ook vooral zelf ontdekken. Het was bij mij in het begin ook met vallen en opstaan. Ik weet dat ze daar sterker van wordt. Dan krijgen we de échte Pien te zien."
Pin It
Bekeken: 1199x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/