Het oogde er kaal, de plek waar normaal gesproken de karakteristieke Hefbrug Oterleek over de Huigenvaart ligt. De torens waren weg voor renovatie en het dek was verwijderd om plaats te maken voor een nieuwe versie. Mensen in de auto moesten omrijden, voor fietsers en voetgangers is er vlakbij een andere brug neergelegd. Deze week is de brug weer opgebouwd.

Het is druk op de Huygendijk aan de rand van Oterleek. Op de weg staan een grote telekraan en een lange vrachtwagen met achterop een nieuw brugdek. Mensen van BAM lopen rond om voorbereidingen te treffen voor het weer compleet maken van de hefbrug. Maandag waren de torens al teruggezet. Ze zien er weer zo goed als nieuw uit, maar wel zonder trappen want de provincie wil niet meer dat zwemmers van de torens springen. Donderdagochtend was het tijd voor de installatie van het brugdek.

Het nieuwe brugdek is zo'n 5,5 x 10 meter en weegt 20.000 kilo. Een aannemer in Groningen maakte het stalen gevaarte en in de nacht voorafgaand aan de plaatsing is het met een 'convoi exceptionnel' naar zijn plaats van bestemming gereden. Streekstad Centraal was bij de installatie van het brugdek en maakte beelden. (tekst loopt door onder de foto)

Het spannendste moment komt eraan: het laten zakken van het brugdek tussen de heftorens (foto: Streekstad Centraal)


Niet alleen aan de brug is gewerkt. De damwand van de oever tussen de parkeerhaven en de hefbrug is nu van beton. En ook de vaste brugdelen zijn gerenoveerd. De betonnen landhoofden waar het dek op ligt bleken door de tijd heen schade opgelopen te hebben. De extra reparaties zijn zoveel mogelijk in de planning ingepast, maar enige vertraging was niet te voorkomen.

Het grote werk is nu gedaan. Wat nu nog rest is verhoging van de brugleuningen en wegwerkzaamheden bij de brug. De asfaltering gebeurt eind april of begin mei. Hiervoor is het nogmaals nodig de kruising Huygendijk/Dorpsstraat af te sluiten.
Pin It
Bekeken: 1137x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/