Sinds 2016 is Patrick van Mil het hart van Stedelijk Museum Alkmaar. Helaas gaat de 66-jarige directeur met pensioen en verlaat per 1 augustus zijn rol. Maar niet zonder een paar tentoonstellingen als afsluiter. "Ik verlaat Stedelijk Museum Alkmaar met pijn in het hart."

“Na 43 jaar met hart en ziel te hebben gewerkt in de cultuursector is het tijd voor een nieuwe balans in mijn leven met meer tijd voor mijn vrouw en (klein)kinderen en ruimte voor andere rollen en nieuwe opdrachten” laat Patrick van Mil weten aan Streekstad Centraal. Hij laat een mooi museum en een goed team achter, waar hij met genoegen op terug kan kijken. Met minimaal zeventien verschillende tentoonstellingen heeft Patrick van Mil en zijn team de bezoekers meegenomen door alle kunststijlen die er bestaan. "Ik ben trots wat we de afgelopen zeven jaar hebben bereikt met het museum." (tekst gaat verder onder de foto)

Michael Tedja komt met een eigen tentoonstelling 'Het Diagonale Instituut' te hangen in het Stedelijk Museum (foto: Streekstad Centraal)


De komende maanden staat Stedelijk Museum Alkmaar in het teken van de tentoonstellingen ‘100xLucebert’ en ‘Het Diagonale Instituut van Michael Tedja’. "Ik zal me nog met volle inzet wijden aan het museum en de prachtige projecten die eraan komen" aldus Van Mil. Hij sluit zijn werk officieel af met de opening van de tentoonstelling ‘Allemaal Alkmaar’, die de bezoeker meeneemt door de stadscollectie van een historisch rijke stad met verhalen van toen en nu.

De Raad van Toezicht van Stedelijk Museum Alkmaar start binnenkort met het werven van een opvolger. "De waarde van kunst en cultuur voor de samenleving is in deze tijd misschien wel groter dan het afgelopen 43 jaar geweest is", vertelt Van Mil.

Het museum is tot zaterdag 30 maart dicht door een verbouwing voor de nieuwe tentoonstellingen. Meer informatie over die exposities is te vinden op de website van het Stedelijk Museum Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 694x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/