Na de fietsersbond en Leefbaar Alkmaar vind het Alkmaarse college nu ook de collega's van Dijk en Waard recht tegenover zich in de kwestie van de spitspaal in Sint Pancras. Dijk en Waard wil dat de voorgestelde pasjesproef niet doorgaat en heeft dat schriftelijk laten weten.  Pijnpunten zijn de verwachtte verkeersbelasting van de Herenweg en Bovenweg en dat de proef niet geldt voor inwoners van Sint Pancras die aan de noordkant van de paal wonen.

Ook Dijk en Waard verwijst in het schrijven naar de reden dat de spitspaal er ooit kwam: "In de eerste plaats herinneren wij u aan de afspraken die voor plaatsing van de spitspaal zijn gemaakt tussen onze gemeentes. Aanleiding van deze afspraken was destijds de hoge verkeersbelasting op de Herenweg en Bovenweg. Ook werd voorzien dat door ontwikkeling van de woonwijk De Nollen het autoverkeer verder zou toenemen. De extra verkeersbewegingen uit de wijk De Nollen was dus één van de aanleidingen om over te gaan tot beperking van het verkeer."

Ook het feit dat de proef alleen geldt voor de (Alkmaarse) bewoners van de Nollen en dat inwoners (van Dijk en Waard) ten noorden van de paal geen aanspraak kunnen maken op een tijdelijke pas steekt. "U richt zich tijdens de proef uitsluitend op inwoners van De Nollen. Hierdoor ontstaat ongelijkheid en benadeelt u inwoners van Sint Pancras onevenredig."

Het college van Dijk en Waard vraagt Alkmaar om de proef niet door te laten gaan en stelt voor gezamenlijk te onderzoeken hoe de verbinding voor fietsers en voetgangers kan worden verbeterd in plaats van een maatregel te nemen die autoverkeer stimuleert.
Pin It
Bekeken: 1268x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/