Naar school wandelen over een smalle dijk waar 60 km/u gereden mag worden. Langs geparkeerde auto's. En dan aan het eind van de schooldag weer terug. Niet bepaald veilig en daarom vroeg basisschool Overhael in Driehuizen de gemeente om hier iets aan te doen. Die bood aan om twee zelf ontworpen 30 km/u borden te plaatsen op de Oostdijk. Julian won deze ontwerpwedstrijd. Woensdag onthulde hij een van zijn unieke verkeersborden.

De basisschool van Driehuizen ligt middenin het dorpje aan de gelijknamige  Driehuizen. Zo'n pittoresk dorpsstraatje uit de tijd van paard en wagen. Ouders die hun kinderen met de auto brengen, parkeren aan de overkant op de Oostdijk. Daarna moeten ze een stukje wandelen over die 60 km/u dijk tot ze de brug over Driehuizen in kunnen. In omgekeerde volgorde herhaalt het ritueel zich aan eind van de schooldag.

Dat wordt nu hopelijk veiliger, met de twee nieuwe borden van Julian. Hij won de ontwerpwedstrijd van de gemeente met een tekening, waarop lachebekjes staan met getallen tot de 30, en boze gezichtjes met getallen hoger dan 30. Oftewel: je maakt iedereen blij mee als je niet harder dan 30 rijdt, ook al mag je er officieel nog 60 rijden.

Stadswerk072 maakte twee heuse verkeersborden van het ontwerp en plaatste ze langs de Oostdijk, in de omgeving van de brug naar Driehuizen. Woensdag werden ze feestelijk onthuld in bijzijn van de schoolkinderen. Eén van de twee borden mocht Julian zelf onthullen. (foto's: gemeente Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 717x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/