De hefbrug over de Huigenvaart bij Oterleek ziet er nu nogal kaal uit. Niet op onze archieffoto, maar wel in het eggie. Binnenkort is ie weer compleet. Het oude brugdek wordt vervangen voor een nieuw stalen dek en dat wordt tussen dinsdag 5 maart en donderdag 7 maart op zijn plek gehesen en gemonteerd. De installatie gebeurt met een grote kraan die op de kruising op de Huygendijk zal worden neergezet, dus autoverkeer kan er niet overheen.

In opdracht van de provincie voert gebiedsaannemer BAM/Krinkels/Equans groot onderhoud uit aan de hefbrug Oterleek. Niet alleen komt er een nieuw brugdek, de heftorens zijn gerenoveerd. En daar zijn de trappen van verwijderd, zodat ze niet meer kunnen worden beklommen. Zwemmers deden dat graag.

Ook om de brug heen is gewerkt. De houten damwand van de oever tussen de parkeerhaven en de hefbrug is vervangen door een betonnen versie. De betonnen delen waar het brugdek op ligt (de landhoofden) bleken na het verwijderen van het brugdek in slechtere staat dan vooraf gedacht. Deze extra betonreparaties heeft de aannemer zoveel mogelijk weten in te passen in de planning en worden afgerond voordat zij het nieuwe brugdek plaatsen. Het plan is om daarna de leuningen van de brug te verhogen en eind april te gaan asfalteren. Hiervoor is het nogmaals nodig de kruising Huygendijk/Dorpsstraat af te sluiten.

Autoverkeer kan omrijden via de Jan Glijnisweg en Rustenburgerweg in Heerhugowaard en de Noordervaart. Fietsers en voetgangers kunnen langs de werkzaamheden, behalve tijdens het inhijsmoment zelf. De tijdelijke voetgangersbrug over de Ringvaart van de Heerhugowaard blijft nog even liggen.

Door de extra werkzaamheden is nog niet zeker wanneer de brug weer wordt opengesteld voor verkeer. Dat zou eind april gebeuren, maar het kan ook begin mei worden. Daarna wordt er nog een aantal weken aan de brug gewerkt. (archieffoto: provincie Noord-Holland)
Pin It
Bekeken: 872x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/