“Ik verbaasde me heel erg zeven jaar geleden, toen ik naar Heerhugowaard verhuisde. Ik ben al sinds ik jong ben bezig met kunst en heb altijd die uitlaatklep gehad. Er was er niets voor jongeren om zich te uiten” vertelt Mado de Vries, ‘cultuurcoach’ en oprichtster van Artquake, aan Streekstad Centraal.

“Mijn persoonlijke missie was om te kijken of er meer voor de jongeren kon komen. En dat ze zichzelf kunnen ontwikkelen.” Ondanks corona en het daardoor niet kunnen organiseren van evenementen, bleef Artquake in het zicht van de jongeren. (tekst gaat verder onder de foto)

Creativiteit de loop laten, dat is een van de belangrijkste dingen waar Artquake voor staat (foto: aangeleverd)


Maar Artquake is er niet alleen voor de amateurkunst. Er zijn jongeren die een vervolgstudie hebben gekozen binnen de kunstindustrie en er zijn er zelfs een aantal die doorgegroeid zijn tot ware kunstenaars. “Als we zien dat ze heel graag willen, kijken we mee naar wat we kunnen bieden voor ze. Het belangrijkste is dat ze ontdekken en creatief bezig zijn. We zien veel verschillende talenten” vertelt Mado enthousiast.

Mado de Vries hoeft het plannen en verzorgen van activiteiten, cursussen en evenementen niet meer alleen te doen. “Ik heb een aantal jongeren die eerder bij Artquake hebben gezeten, die me helpen met van alles. Sommigen vertegenwoordigen Artquake, vallen in of nemen dingen over van mij door de drukte.” (tekst gaat verder onder de foto)

Door gezamenlijke projecten ontwikkelen jongeren ook hun sociale vaardigheden (foto: aangeleverd)


Met de activiteiten laat Artquake zien dat jongeren juist enthousiast zijn over kunst en dat het niet perfect hoeft te zijn. “Velen denken aan prachtige schilderkunst maar kunst gaat niet om of het mooi is, maar hoe zij het beleven. We hopen ook dat de jonge beeldende kunstenaars zich laten zien en de kloof van onwetendheid overspringen”, laat Mado weten.

Artquake organiseert zaterdag 11 en zondag 12 mei een expositie voor én door jonge beeldend kunstenaars. Zaterdag 2 maart is er in het teken van de voorbereiding van een expositie een masterclass voor jongeren. Op zondag 17 maart is er een workshop georganiseerd over wat kunst inhoudt. De masterclass, workshop en de expositie worden gehouden op de ‘Artfarm’ aan de Rustenburgerweg 126 en zijn gratis te bezoeken. Meer informatie is te vinden op de website van Artquake, voor vragen of aanmelden kan er Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 755x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/