Inmiddels geven de instanties die er mee te maken hebben allemaal hetzelfde signaal af: dit moet stoppen. De hoogste politiebaas van Noord-Holland is daarop geen uitzondering. En net als zijn politiecollega's roept ook Hamit Karakus op om informatie te delen. Hoe onbelangrijk het ook lijkt. "De bewoners kunnen ons helpen. Want zij weten wie er thuishoort en niet thuishoort."

Ook Karakus maakt zich zorgen over de vele explosies van de afgelopen weken. Volgens de politiechef komen deze explosies niet alleen voor in de onderwereld, maar ook in relationele sfeer of ondernemers die elkaar beconcurreren. "Dit is levensgevaarlijk, mensen hebben er last van en het heeft een enorme impact op de veiligheidsgevoelens van mensen. Dit moet stoppen", aldus Karakus tegen NH, mediapartner van Streekstad Centraal.

"Deze explosies moeten stoppen. Het leidt tot enorme overlast. Het zal je maar overkomen. Je zult het maar meemaken op straat of in je portiek." Karakus benadrukt dat niet alle inspanningen van de politie zichtbaar zijn. "Als een explosie plaatsvindt, kan het beeld ontstaan dat we dit niet voorkomen. Maar neem van mij aan: we voorkomen veel." De laatste arrestaties en verijdelde pogingen in de Lekstraat, zoals te zien in de video hieronder, onderstrepen dat. (tekst loopt door onder de video)

00:00
55
00:00


Karakus maakt zich ook druk om de leeftijd van de daders. "Want die zijn echt heel jong. Het zijn echt vooral jongeren, meestal tussen de 17 en 23 jaar oud. Die blijken toch erg vatbaar voor het uitvoeren van dit soort explosies. Mijn grootste zorgen betreffen de vatbaarheid van deze jongeren. We hebben jongerenmedewerkers nodig om ervoor te zorgen dat die kwetsbaarheid wordt weggenomen."

Verder doet de politiechef een beroep op ouders en inwoners van buurten om informatie te delen. "Dit is niet alleen een taak voor op het bordje van de politie. Dit moeten we samen aanpakken. Als je iets ziet, in de wijk of op straat, wat niet klopt, meld het."
Pin It
Bekeken: 877x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/