Wie door Alkmaar loopt en zijn ogen de kost geeft vindt overal nog de sporen van  zomerstorm Poly. Toen sneuvelden meerdere monumentale en beeldbepalende bomen. Ook op het Bolwerk konden een aantal majestueuze reuzen het stormgeweld niet aan. Dus werd een grootschalige vervangingsoperatie opgezet. “Grotere bomen dragen direct bij aan de leefbaarheid in onze gemeente."

Wethouder Anjo van de Ven had speciaal voor de gelegenheid haar plastic laarzen aangetrokken. De gelegenheid was het planten van de laatste vervangende bomen. De laarzen zorgden ervoor dat ze Stadswerk 'een handje kon helpen'. En ze was in haar nopjes met de herplanting van flinke exemplaren: "Ze geven zuurstof af, zorgen voor schaduw en creëren plekken om te ontspannen”. Eén van de bestelde bomen is een eik van het soort Quercus Phellos. Een flink exemplaar van 8.000 kilo zwaar en 18 meter hoog.  Het was woensdag de kroon op het werk.

In totaal zijn er op het Bolwerk achttien bomen van veertien verschillende soorten geplant, waaronder de eik, een es, iep, linde, beuk en wilg. Allemaal al wat groter om zo snel mogelijks het beeld van het langgerekte park te herstellen. Het project is nog niet helemaal voltooid. Op een aantal andere plekken in gemeente Alkmaar moeten omgewaaide en te zwaar beschadigde bomen nog worden vervangen door nieuwe.
Pin It
Bekeken: 706x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/