Uit onderzoek van de Provincie Noord-Holland blijkt dat winkels in de Alkmaarse binnenstad bovengemiddeld vaak een slecht energielabel hebben. Dat betekent hoge stookkosten en een relatief grote milieu-impact. Energielabels lopen van A tot en met G. Lage scores blijken in Alkmaar vaak voor te komen. Tien panden in deze stad hebben label G.

Alkmaar staat in dit opzicht overigens niet alleen. Ook de binnensteden van Haarlem en Amsterdam blijven relatief veel winkels met label G te hebben. Een verband met de vaak historische, moeilijk te isoleren panden in deze steden ligt dus wel voor de hand. Maar uit de cijfers blijkt bijvoorbeeld ook dat winkels in deze succesvolle winkelsteden relatief groot zijn en vaak dicht op elkaar zitten, wat het ook moeilijker kan maken om maatregelen te treffen.

"Veel winkelpanden kunnen nog wel een slag maken als het gaat om verduurzaming", bevestigt gedeputeerde Esther Rommel van de Provincie Noord-Holland. "Dat wordt duidelijk omdat we nu ook energielabels van winkelpanden in beeld hebben." Het gaat om een inventarisatie van de Monitor Detailhandel. De kennis die nu is verzameld moet het mogelijk maken om winkels in de toekomst te helpen met verduurzaming. Daarmee kunnen voor winkeliers veel kosten worden bespaard.
Pin It
Bekeken: 1197x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/