Straatmeubilair wordt kunst, kunst wordt straatmeubilair: het project 'Wereldse Bollen' in Overdie laat zien hoe gewone voorwerpen heel bijzonder kunnen worden, met hulp van de creativiteit van kinderen. Woensdag 20 september worden de bollen die kinderen zelf beschilderden onthuld en zullen de wereldbollen onderdeel zijn van de wijk waar de kinderen wonen.

Het idee voor het project komt van de kinderen zelf. In hun wijk, Overdie, zagen ze de ronde stenen die er dienen als straatmeubilair aan voor kleine globes. Zouden ze die niet kunnen beschilderen, was de vraag. Samen met kunstenaar Rob Komen en de woningbouwvereniging werd deze gedachte uitgewerkt in een echt artistiek project. De kinderen schilderden zichzelf op de planeten die straks in hun wijk zullen liggen.

Organisatrice Ingrid Elsendoorn legt aan Alkmaar Centraal uit dat de slinger van planeten een bijzondere symboliek heeft. De gezinnen van Overdie hebben veelal een diverse achtergrond: "De kinderen uit Overdie wonen komen uit verschillende werelden." Het kunstwerk laat zien hoe ze zichzelf hier, in Alkmaar, een plekje op de wereld geven, en tegelijk hun eigen wijk mooier maken. "Als ze dan over 10 jaar zichzelf komen bekijken, weten ze dat dit plekje van de wereld in hun jeugd van hen was."

De presentatie van de Wereldse Bollen vindt plaats op woensdag 20 september, van 14:30 uur tot 15:00, in Overdie. De bollen zijn te zien op de straathoeken van de Roelantstraat, de Graalstraat en de Montalbaen. Bezoekers uit heel Alkmaar zijn welkom om de kunstwerken te komen bekijken.
Pin It
Bekeken: 1005x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/