Dit najaar begint de nieuwe prikronde van GGD Hollands Noorden. Het coronavirus is niet weg, er ontstaan nieuwe varianten, en dus is voor kwetsbare groepen vaccineren aanbevolen. Mensen ouder dan 60 jaar krijgen volgende week een uitnodigingsbrief.

Voor de meeste Nederlanders is een nieuwe prik niet noodzakelijk, schrijft de GGD. "De Nederlandse bevolking heeft inmiddels een brede bescherming opgebouwd, maar het virus is niet weg", legt de gezondheidsdienst uit. "De verwachting is dat het virus in golven blijft rondgaan." Daar worden de meeste mensen niet ernstig ziek van, maar bepaalde groepen blijven kwetsbaar. Zij kunnen zicht het best vóór de winter komt laten vaccineren, dit jaar kan dat vanaf 2 oktober.

GGD Hollands Noorden zal dit jaar het allernieuwste vaccin gaan gebruiken. Omdat het coronavirus zich blijft ontwikkelen worden namelijk ook de vaccins steeds aangepast. Het vaccin dat nu gebruikt gaat worden moet bescherming bieden tegen de huidige subvariant van omikron.

De vaccins zijn bedoeld voor kwetsbare groepen. Mensen van boven de 60 krijgen een uitnodiging per mail, anderen kunnen zelf een afspraak maken. Dan gaat het bijvoorbeeld om mensen die ook in aanmerking komen voor de griepprik. Verder kunnen zorgmedewerkers de prik krijgen. Ook zwangere vrouwen kunnen zich laten vaccineren, om de risico's die een besmetting met zich meedraagt te verkleinen.
Pin It
Bekeken: 2568x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/