Een bakfiets vol verhalen, dat is de Boekfiets. En in het jubileumjaar van Alkmaar 450 Jaar Ontzet kan het natuurlijk niet missen: in deze bakfiets zit ook een verhaal over die geschiedenis. Een verhaal dat de feiten misschien nét even anders voorstelt, maar dat mag de pret zeker niet drukken. "Het was heel avontuurlijk."

Alkmaar Centraal voegde zich bij het jonge publiek van de Boekfiets en hoorde daar een verhaal dat weliswaar bekend klonk, maar toch niet helemaal door onze 'factcheck' kwam. Schrijver en muzikant Yorick Goldewijk geeft toe dat hij het verhaal een klein beetje heeft aangepast: "Ja, ik heb er een eigen draai aan gegeven, het is misschien wel leuk als het de kínderen van Maerten van der Meij zijn die uiteindelijk ontsnappen met een polsstok..."

De beroemde Alkmaarder Van der Meij, van wie bij de Grote Kerk een standbeeld staat, heeft in deze versie dus kinderen en zijn zij het die Alkmaar redden, door in de polsstok het beroemde briefje mee te brengen met daarin het verzoek de polders onder water te zetten. Het is een kleine draai aan de geschiedenis die het Boekfietspubliek zeker weet te smaken: "Heel leuk", reageren de kinderen. En voor hen is de voorstelling natuurlijk ook bedoeld.

Meer informatie over de Boekfiets is te vinden op de website van deze bakfiets vol verhalen.
Pin It
Bekeken: 995x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/