Dit jaar staat in het teken van 450 jaar Alkmaar Ontzet en de vier V's die daarbij horen: vrijheid, verdraagzaamheid, verscheidenheid en verbondenheid. Die laatste twee waren speerpunten bij een heuse 'victorie-kleisessie' in Wijkcentrum De Alkenhorst.

"We gaan werken met het thema overwinning", zegt beeldend kunstenaar Camile Smeets. Ze staat in het Alkmaarse wijkcentrum en geeft klei aan de deelnemers. "Ik heb gevraagd of iedereen zijn persoonlijke, grootste overwinning wil vormgeven." Want daar draait het 450-jarig jubileum om: victorie. En die overwinning hoeft niet per se tegen de Spanjaarden te zijn, maar kan ook wat kleiner. "Ik was vroeger heel erg bang voor katten en nu is dat minder geworden", vertelt een deelneemster voor de camera van Alkmaar Centraal. Voor haar staat een gekleide kat. "Ik vind het nu wel wat leuks om te maken."

Wie ook meedoet aan de workshop is wethouder Anjo van de Ven. Ze was een beetje zenuwachtig voor het maakproces. "Maar het gaat echt vanzelf. Ik kom allemaal leuke mensen tegen die ik van vroeger ken." De werken worden door kunstenaar Camile Smeets verzameld en verwerkt in een beeld. "Het krijgt een mooie plek binnen de gemeente. Oftewel een tastbare bijdrage aan 450 jaar Alkmaar Ontzet."
Pin It
Bekeken: 1179x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/