Iedere stad heeft ze. En de Alkmaarders zijn zich er nu ook van bewust. De expositie 'Onzichtbare Monumenten' heeft dit voorjaar de aandacht gevestigd op de vele verhalen die schuil gaan achter gewone gebruiksvoorwerpen en hoekjes in de stad waar menig Alkmaar gewoon aan voorbijloopt - maar net degene voor wie dat hoekje een 'Onzichtbaar Monument' is niet.

De expositie in de Kunstuitleen liep tot 4 juni. Maar de monumenten zijn niet weg. "Nee, die zijn er natuurlijk nog", bevestigt organisator Rob Komen aan Alkmaar Centraal. "Vandaar dat alles nu wordt vastgelegd in een boek. Dat hoop ik na de zomervakantie te presenteren." De eerste versie van het boek is inmiddels af.

Komen organiseerde de expositie samen met Kees Oosterbaan. Onzichtbare Monumenten werden in de Kunstuitleen zichtbaar, in de vorm van foto's met verhalen. Dat is ook wat in het boek zal gebeuren.

Alkmaarders kennen hun stad en koesteren de herinneringen die aan plekken in de stad verbonden zijn. Het is een onderwerp dat mensen raakt, heeft Komen gemerkt. "Die tentoonstelling was een groot succes", zegt Komen. "Het is lang niet zó druk geweest bij een tentoonstelling in de Kunstuitleen."
Pin It
Bekeken: 1798x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/