Dementie kan voor grote veranderingen zorgen in gedrag, handelen en communicatie. Dat geldt natuurlijk voor de mensen met dementie zelf, maar ook voor de naasten en de mantelzorgers. Speciaal voor deze mensen organiseert het Mantelzorgcentrum in Alkmaar een dementieworkshop.

Annemarie Bolder is ergotherapeut en geeft de workshop aan naasten van iemand met dementie en niet-aangeboren hersenletsel (NAH). "Niemand heeft gesolliciteerd voor de rol als mantelzorger. Die worsteling doe je vaak alleen en het is fijn om daar ondersteuning bij te krijgen." De workshop reikt deze mensen handvatten aan om te kunnen omgaan met de nieuwe situatie.

Annemarie merkt dat naasten en mantelzorgers echt iets aan zo'n workshop hebben. "Mensen begrijpen het hierdoor ietsje beter, het is ook fijn om te merken dat zij niet de enige zijn die worstelen hiermee." Ze voegt toe dat de app 'Dementie en Herinneringen', die ze zelf ontwikkeld heeft, hier erg bij kan helpen.

Annemarie is al 25 jaar ergotherapeut is en ze heeft al zeker 15 jaar expertise op het gebied van dementie. "Ik vind het prachtig werk. Als ik mensen kan ondersteunen en een lach op hun gezicht kan toveren, dan denk ik op zo'n moment wel van: ik heb de mooiste baan ter wereld."

De workshop is voor iedereen gratis en vindt plaats op woensdag 21 juni in De Oever in Alkmaar. De workshop duurt van 13:30 tot 16:00 uur. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 072 - 562 76 18.
Pin It
Bekeken: 1374x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/