In het warme juniweekend van 10 en 11 juni zochten de Alkmaarders massaal het water op. En dus deed Alkmaar Centraal dat ook. Zaterdag vond in het Noordhollandsch Kanaal, tussen Overstad en de oude binnenstad, Drakenbootfestival 'Race the Dragon' plaats. Zondag werd er gezwommen naast de molens van de Oudorperpolder tijdens de Open Water Swim Hoornsevaart.

Het Drakenbootfestival was volgens de organisatie vooral bedoeld "om mensen warm te maken voor de sport" - en dat lijkt gelukt. De ritmische trommen en de elegante, lange drakenboten trokken zaterdag veel bekijks. De drummer is onontbeerlijk. "Hoeveel kracht je ook hebt, als iedereen zijn eigen ding doet werkt het niet", legt Masja Koper van de organisatie uit. "Dus: gelijk gaan. Op het ritme."

De Open Water Swim Hoornsevaart van zondag kon rekenen op een prachtig decor: een strakblauwe lucht, een stralend groene Oudorperpolder en draaiende molens. Een fotoverslag van dit evenement is te bekijken op de Facebook van Alkmaar Centraal.
Pin It
Bekeken: 2458x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/