Dinsdagmiddag verscheen op de website van de Alkmaarse D66-fractie een vacature waarmee D66 geïnteresseerden vraagt om te reageren op een wethoudersvacature. De sluitingsdatum is 5 april. Daardoor zou je kunnen denken dat er een doorbraak in de coalitieonderhandelingen is en een college gevormd wordt.

We hebben daarom meteen contact opgenomen met D66-fractievoorzitter Simone Meinen met de vraag of er een doorbraak was. "Ik kan daar nog niks op zeggen", was haar enige reactie. Daarna werden we doorverwezen naar woordvoerder Steven Smit. "Het loopt nog in de verkenningsfase. We hopen dat het binnenkort afgerond is."

Ook John van de Ree, fractievoorzitter van de VVD, weet van niets. "Maar ik snap wel dat jullie die conclusie trekken, maar dat zou voor mij nieuws zijn." Ook verkenner Bert Blase begrijpt onze reactie: "Ik snap dat jullie gealarmeerd zijn." Maar ook hij verwijst naar D66. "Ik kom morgen na twaalf uur met mijn voortgangsbericht. Ik heb vanavond daar ook nog gesprekken over. Die vacature lijkt een parallel lopend traject, waar ik niet over ga."

Uit het profiel voor de mogelijk nieuwe wethouder van Alkmaar is overigens weinig op te maken. Er wordt niet om heel specifieke ervaring of kennis gevraagd.


Inmiddels zit Alkmaar twee weken zonder bestuur. Nadat partij BAS de coalitie verliet, werden de overgebleven wethouders naar huis gestuurd. Sinds vorige week worden verkennende gesprekken gevoerd voor een nieuwe coalitie.


Pin It
Bekeken: 2488x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/