Buschauffeurs gaan aankomende woensdag en vrijdag opnieuw het werk neerleggen. Volgens vakbonden FNV en CNV hebben eerdere stakingen niet het gewenste resultaat opgeleverd. De bonden eisen loonsverhoging en maatregelen om de werkdruk te verlagen.

De aankondiging komt twee weken nadat een vijfdaagse staking in het streekvervoer werd gehouden. Toen legde ongeveer vijftig procent van de chauffeurs het werk neer, wat volgens woordvoerder Rick de Vries van Connexxion heel bijzonder was. "Bij eerdere stakingen gingen chauffeurs toch weer sneller aan het werk", stelde de zegsman eerder in gesprek met Streekstad Centraal. "Als chauffeurs willen staken krijgen ze vanuit de vakbond ongeveer 75 procent van hun salaris vergoed. Het loon wat je misloopt is al snel een flink bedrag. Waardoor veel chauffeurs toch besluiten om weer aan de slag te gaan."

De bonden waarschuwen dat de stakingen deze week het begin zullen zijn van een nieuwe reeks stakingen.
Pin It
Bekeken: 2293x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/