De gemeente Alkmaar gaat geen extra veiligheidsmaatregelen treffen rondom de Lekstraat. Ook niet nu het politieonderzoek naar de aanslag op een woning is gestopt en niemand is aangehouden. In de avond van 22 november werden meerdere schoten gelost op een woning aan de Alkmaarse Lekstraat. Het zorgde voor onrust in de buurt en burgemeester Anja Schouten stelde cameratoezicht in.

Volgens de politie zijn er 'te weinig aanknopingspunten' om de aanslag verder te onderzoeken en dus belandt het dossier in een la. "Maar als er nieuwe informatie binnenkomt lopen we die wel na", vertelde een woordvoerder recent aan Alkmaar Centraal.

Dat de politie niet meer bezig is met de zaak en er niemand is aangehouden, vindt de gemeente geen reden om meer veiligheidsmaatregelen te treffen. "We vinden het erg belangrijk dat inwoners zich veilig voelen. Daarom zijn er vorige maand camera's geplaatst en houdt het gebiedsteam contact met buurtbewoners." Volgens burgemeester Anja Schouten blijft het cameratoezicht voorlopig gehandhaafd, maar zijn er 'geen signalen' om extra maatregelen te treffen. "We hebben nauw contact met de politie en handhaving. Indien buurtbewoners zorgen hebben, kunnen zij het gebiedsteam benaderen."

Meerdere harde knallen en een snel wegrijdende brommer of scooter. Dat is wat de bewoners van de Lekstraat in de avond van 22 november voornamelijk mee hebben gekregen van de aanslag op een van de woningen. De bewoners van het getroffen huis waren op het moment van de aanslag thuis, maar raakte niet gewond. Wel waren er meerdere kogelgaten zichtbaar in het raam van de woning.

De aanslag zorgde voor veel onrust. Er werd gespeculeerd dat de aanslag te maken heeft met een zware explosie bij een woning aan de Stalpaertstraat op 26 november, maar daar zijn geen aanwijzingen voor. Wel wordt volgens een politiewoordvoerder vermoed dat de aanslag in de Lekstraat iets te maken heeft met een schietpartij in de Terschellingstraat. Op 14 mei vorig jaar kwam een melding binnen over een schietincident, maar ter plaatse waren alleen nog een aantal kogelhulzen te zien. Na een korte zoekactie kon de politie een 26-jarige man aanhouden, maar die is inmiddels weer vrij. Een 21-jarige Alkmaarder zit nog wel vast. "We sluiten niet uit dat de twee schietincidenten iets met elkaar te maken hebben. We hopen meer informatie te krijgen."
Pin It
Bekeken: 1913x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/