Gemeente Alkmaar heeft beveiligingscamera's geïnstalleerd in de Lekstraat en Stalpaertstraat. Burgemeester Anja Schouten liet de camera's plaatsen na overleg met de politie en het openbaar ministerie. In de Lekstraat hangt één camera bij het huis dat op 22 november is beschoten, in de Stalpaertstraat zijn er twee opgehangen rond de woning waar op 26 november een explosief naar binnen is gegooid. De camera's blijven vooralsnog drie maanden hangen.

's Avonds op 22 november is meermalen geschoten op de ruit van een woning aan de Lekstraat geschoten, terwijl de bewoners thuis waren. Stille getuigen waren de vijf kogelgaten in het glas, en een aantal hulzen op de stoep. Na de harde knallen klonk het geluid van een snel wegrijdende scooter. Niemand raakte gewond.

Op 26 november rond 03:45 uur vond een zware explosie plaats in een woning aan de Stalpaertstraat, die tot ver te horen was. De drie bewoners kwamen met de schrik vrij, maar de schade was groot. De voordeur was weggeblazen, ruiten waren kapot en ook binnen was aanzienlijke schade. Na de aanslag heerste er veel onrust en de buurt.

Er werd gespeculeerd dat de twee aanslagen misschien iets met elkaar te maken hadden, maar volgens burgemeester Schouten zijn daar geen aanwijzingen voor. Verder heeft het incident in de Lekstraat mogelijk iets te maken met de schietpartij die in mei plaatsvond in de Terschellingstraat. De 21-jarige verdachte uit Alkmaar zit nog vast. Een 26-jarige stadsgenoot die ook was aangehouden is inmiddels geen verdachte meer. De politieonderzoeken lopen nog.
Pin It
Bekeken: 2994x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/