Woensdagavond stond de 22-jarige Daphne van Domselaar onder de lat tijdens de wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Portugal. De in Oudkarspel opgegroeide keepster is in het dorp nog niet alom bekend. Maar met een beetje hulp kennen dorpsgenoten toch haar naam.

Sinds leeuwin Sari van Veenendaal geblesseerd uitviel in de EK-wedstrijd tegen de Zweden staat Van Domselaar onder de lat van het Nederlands vrouwenelftal. Passanten in de Dorpsstraat hebben soms een klein zetje nodig van mediapartner NH Nieuws voor ze de naam van kersverse leeuwin Daphne van Domselaar herkennen. Maar als het kwartje eenmaal valt zijn ze enthousiast.

"Het is toch leuk dat zo'n meisje uit het dorp zo ver komt", zegt een voorbijganger. Hij kent haar niet zelf maar vermoedt dat ze in hetzelfde circuit zit als zijn dochters. Hij geeft toe dat hij 'iets minder beleving' heeft bij het vrouwen voetbaltoernooi. Maar hij sluit niet uit dat hij dat hij anders naar de leeuwinnen gaat kijken nu er een dorpsgenoot in het doel van Oranje staat.

Toch zijn er ook mensen die echt niet weten wie Daphne is. "Het vrouwenvoetbal gaat totaal aan mij voorbij", zegt een mevrouw op een bankje voor het dorpshuis. Op de vraag of het iets met haar doet dat een dorpsgenoot het tot de Leeuwinnen geschopt heeft, antwoordt ze laconiek: "Ik vind het allemaal prachtig maar ik ga niet kijken."

En zo blijkt wel vaker op straat dat het vrouwenvoetbal nog niet in alle huiskamers doordringt. "Nee", zegt een meneer, "ik ga niet kijken, ik vind het veel te mooi weer." Het lijkt erop dat Daphne nog enkele spectaculaire reddingen moet verrichten om haar dorpsgenoten over te halen thuis te blijven voor een wedstrijd van de leeuwinnen.

Voor wie Daphne wel een bekende is, is voor haar jeugdvriendin Joyce Reus en haar vader Nico Reus. Nico was de keeperstrainer van Daphne bij haar oude voetbalvereniging LSVV uit Zuid-Scharwoude. Hij merkte direct het talent op van de leeuwin. "Ze had geen slechte hoek", verklaart hij. Daphne kon even goed naar links duiken als naar rechts, terwijl veel keepers juist een favoriete hoek hebben. "Ik denk dat het komt omdat ze van volleybal kwam."

Joyce speelde sinds haar negende samen in het team met de oranje keeper. Vol trots keek ze naar de wedstrijd tegen Zweden. "Zelfs ik werd zenuwachtig", lacht Joyce. "Ik kan met niet voorstellen hoe spannend het moet zijn geweest voor Daphne." Ook woensdagavond keek Joyce met spanning toe. Op de oude voetbalclub van de oranje doelvrouw verzamelden de oud-teamgenoten van LSVV zich om samen de wedstrijd te kijken. Ze zagen Oranje met 3-2 winnen, en Daphne verrichtte enkele fraaie reddingen tegen de taaie Portugezen.
Pin It
Bekeken: 3621x
http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/