Van de Beemster tot Alkmaar, zo ongeveer elke lantaarnpaal, stoplicht of verkeersbord langs de N243 is sinds dinsdag 'versierd' met een omgekeerde Nederlandse vlag. Het ziet er voor de automobilist in eerste instantie feestelijk uit, maar de protestactie is een noodkreet van de boeren in het gebied.

In een uurtje was het gepiept. Zo'n 25 boeren uit de regio reden dinsdagavond met vier verreikers, een soort hoogwerkers, gewapend met een tas vol Nederlandse vlaggen langs de provinciale weg om alle lantaarnpalen van een omgekeerde vlag te voorzien.

Sophie Ruiter (29), melkveehouder in Grootschermer, zat achter het stuur terwijl haar vriend Robin Groot de vlaggen vastmaakte. "De omgekeerde vlag werd vroeger in de scheepvaart gebruikt als noodsignaal en wij doen dat nu ook als boeren, want er is echt iets aan de hand", aldus Ruiter aan mediapartner NH Nieuws. Als de stikstofplannen doorgaan heeft dat grote gevolgen voor het bedrijf van Ruiter. Van de 200 melkkoeien blijven er dan nog maar zestig over. "We vinden het heel erg gek dat wij worden gestraft, maar een bedrijf als Tata krijgt wel alle tijd om aan de doelstellingen te voldoen. Voor ons betekent het dat we geen toekomst hebben."

De voornamelijk jonge boeren hebben niet bepaald half werk afgeleverd. De vlaggenparade begint al bij de Beemster en eindigt pas bij De Omval vlak voor de ring van Alkmaar. "Ik ben best trots op het resultaat", vertelt Robin Groot (30). "Het is een publieksvriendelijk actie en we willen laten zien dat door al die stikstofmaatregelen Nederland op z'n kop staat."

Onlangs uitte Marco Kroon nog flinke kritiek over het gebruik van een omgekeerde vlag bij de boerenprotesten. De drager van de Militaire Willem-orde vindt het namelijk een belediging voor militairen. Robin trekt zich daar niks van aan en is het klaarblijkelijk niet met Kroon eens. (Foto: Boeren in actie Noord-Holland)
Pin It
Bekeken: 3199x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/